ALVI-logga
Spargris

ALVI SPARAR ELPENGAR!

Tycker du att ditt sommarhus kostar mycket pengar att hålla uppvärmt med grundvärme vintertid när det står oanvänt? Det tycker vi också. Därför har vi tagit tag i problemet, detta genom en uppfinning. Efter grundlig utprovning kommer vi nu ut med den på marknaden.

Den ger en unik möjlighet att lätta på de kostnaderna. Vår produkt ALVI gör att du kan lägga dina pengar på annat än bara dyr el.

Det finns två olika ALVI! Vilken passar dig bäst?
Ledset Hus

ALVI TAR HAND OM HÄLSAN ÅT BÅDE DIG OCH DITT HUS

Att försöka spara energi genom fullständig kallställning är inte bra för ett hus. Att kallställa kan orsaka avsevärda kostnader för sanering och renovering. I sämsta fall kanske huset inte går att rädda.

ALVI tänker även på detta och håller också efter fukt, mögel och röta.
ALVI är avsedd för kostnadseffektiv fuktbekämpning i lokaliteter som inte behöver hållas ständigt uppvärmda, framför allt fritidshus.

Läs mer om fukt
Hustomte

HUR FUNGERAR ALVI?

Man kan säga att den fungerar som ett slags termostat.
Men istället för att reglera temperaturen till ett fast värde (t ex +10°C grundvärme) så justerar ALVI istället till enbart den värme som behövs i varje ögonblick för att hålla fukten låg.

Det som påverkar energianvändningen mest i ett fritidshus är hur mycket huset värms när det står tomt. Ett välisolerat hus kräver mindre energi för att hålla önskad temperatur i rummen.

ALVI håller koll på ute- och innetemperatur samt fuktnivå och justerar uppvärmningen automatiskt!

VARFÖR ÄR DET EN MYCKET BRA IDÉ ATT ANVÄNDA ALVI?

När ALVI är inkopplad så sköter den sig själv. Den går i viloläge när vår- och sommarvärmen kommer på allvar och startar igen när kyla och höstrusk sätter in. Därför ska ALVI aldrig kunna ge en högre elförbrukning än om man har termostaten stående på +10 C°.


ALVI ANPASSAS ENKELT EFTER BEHOV

ALVI finns i två olika varianter. LättALVI är flyttbar och du installerar enheten själv genom att sätta i lämpligt vägguttag. Till den ansluts värmeelement.
Lätt-ALVI är liten, portabel och läggs enkelt undan sommartid.

Fast-ALVI är till för bland annat dig som har fast installerad värme. Den är anpassad för att installeras i befintlig värmeanläggning.
Den här sidan uppdaterades den 10:e oktober 2023